Банкеръ Daily

Корнелия Нинова:

Бихме подкрепили правителство на ИТН, внасяме пакет от закони

 Днес не просто откриваме поредното Народно събрание. Днес полагаме началото на парламентарни процеси, които ще определят накъде ще върви България в следващите 10 и повече години. Намираме се в необичайна ситуация - ние сме в здравна, икономическа и социална криза и сме на прага на финансова и политическа криза. От нас се изисква разум и отговорност, не мандатно мислене, а държавнически и визионерски решения." Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на групата по повод началото на 45-ото Народно събрание. 

"За нас парламентарната от група на "БСП за България" задачата е може би най-лесна. Ние има на какво да стъпим, защото последните 4 години сме последователни, стабилни и предсказуеми в политиката, която водим. Към настоящия момент бих я очертала в пет направления: първо - за България, второ за здравната и икономическата, и социалната криза, трето - за парламентаризма, четвърто за правителството и изпълнителната власт и пето за властта и задкулисието", каза лидерът на социалистите.

"Внасяме днес този пакет от закони, които касаят помощ на малкия и среден бизнес, спешни решения за удължаване, на кредитна ваканция, помощ на икономиката и откриване на работни места, помощ за домакинствата и младите семейства", посочи Нинова. Според нея възстановяването на парламентаризма е основна и приоритетна задача.

Лидерът на БСП подчерта, че левицата "не преговаря със задкулисието за власт и пари. Не прави никакви скрити договорки нито с Борисов за правителство, нито с ДПС за президент."

"Ние сме за открито, стабилно, честно и смело управление, което да започне разграждане на паралелната държава. Но ние сме и за компетентно правителство, което да гарантира перспективата за България. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, няма да правим голяма коалиция. Ако сме искали, можехме да я направим преди четири години. Не го направихме тогава, не го правим и сега и моля за спиране с тези спекулации. Бихме подкрепили правителство, предложено от втората сила "Има такъв народ", по политики, насочени към разграждане на порочния модел на управление и градеж за България", изтъкна Нинова.

Ако от партията на Слави Трифонов не предложат правителство и ако третият мандат бъде връчен на БСП, социалистите ще решат какво да правят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във