Банкеръ Daily

Кирил Петков:

Бях поканен в кабинета на Слави Трифонов

Слави Трифонов е поканил Кирил Петков и Асен Василев за министри в кабинета на "Има такъв народ" (ИТН). Това обяви пред БТВ министърът на икономиката Кирил Петков.

"Точно в този кабинет дойде член на "Има такъв народ" и каза към мен: "Много харесвам работата ти като министър, много харесвам работата и на Асен Василев. Мога ли да ви направя среща с Тошко Йорданов, защото аз много бих се радвал да бъдете част от кабинета на ИТН", разказа Петков.

По думите му е имало и втора среща. Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов е дошъл в офиса на Асен Василев и е казал, че би се радвал двамата да продължат като министри. "Каза, че ще ни направи среща със Слави Трифонов", добави Петков.

"Слави Трифонов ме покани в неговия кабинет и каза: "Кириле, бих се радвал да си министър". Аз казах: "Благодаря за поканата, но за мен е много важно единствено да се свърши работа, ние не гоним по никакъв начин постове", допълни Петков.

В интервю за БНТ вчера Слави Трифонов каза, че двама от служебните министри - Кирил Петков и Асен Василев, са дошли при ИТН и са казали, че искат да останат в следващо правителство.

"Кирил Петков започна да има ултимативно поведение и затова преценихме, че няма да се договорим. Те наистина свършиха много добра работа, за да стане това изчегъртване на ГЕРБ", добави още Трифонов относно двамата служебни министри.

Facebook logo
Бъдете с нас и във