Банкеръ Daily

Общество и политика

Бях катализатор за решението да не се дава оставка, обяви Симеонов

Зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов останал изненадан от решението на ВМРО на Красимир Каракачанов да се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. НФСБ и ВМРО бяха в коалиция на три поредни кампании.

Симеонов имал само един малък упрек към Каракачанов - буквално до преди два дни той твърдял, че ще се явяват заедно.

Валери Симеонов заяви, че може би грешка е единствено предоверяването през 2017 г. на "Атака" и нейния лидер Волен Сидеров. Това може би беше грешката, за която съжалихме буквално 7-8 месеца по-късно. Видя се, че той (Волен Сидеров) следва една друга политика, започнаха критики, атаки, обиди, подчерта пред БНТ лидерът на НФСБ.

Странно или не, Симеонов заяви, че може би действително е бил катализатор на решението правителството да не подава оставка заради протестите през лятото.

"Не виждам смисъл да се отива на предсрочни избори 6 месеца преди редовните. Просто не беше патриотично да хвърляме държавата в едни безсмислени избори. Излизаме от този мандат абсолютно доволни и мога да изброя неща, които всички българи видяха и знаят и мога да кажа, че те са били приоритет на НФСБ", заяви още Симеонов и като успехи той посочи доходите - по-точно увеличението на минималната пенсия на 300 лева.

Валери Симеонов започна този мандат като вицепремиер в правителството "Борисов 3". През ноември 2018 г.  Симеонов подаде оставка като вицепремиер. Това се случи след напрежение и протести на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" и изказване на Валери Симеонов, който ги нарече "кресливи жени с уж болни деца".

Facebook logo
Бъдете с нас и във