Банкеръ Daily

Мустафа Карадайъ:

Безусловна подкрепа няма да има, не предлагаме министри

S 250 8bac3933 7ced 480f 8387 91800b4662b4
S 250 3fadee7a 7462 4f09 9b63 b52ac28b318a
S 250 a0f9d38d 14f9 46de 8c39 97544dfd55dd
S 250 d2f94c55 26e3 4f17 84e8 658091e6a739

"Имаме едно неотменимо условие - възстановяване на демокрацията, връщане на нормалността в политиката и в парламента", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след разговорите с "Има такъв народ".

Както и вчера след дрещата с БСП, представителите на "Има такъв народ" не слязоха заедно с Карадайъ пред медиите, а направиха изявленията си поотделно. Първи пред журналистите говориха от ДПС.

"Няма да предлагаме министри, но персоналният състав на кабинета е от значение", подчерта Мустафа Карадайъ и допълни, че държавният апарат не бива да се използва като бухалка.

"Чухме идеите на ИТН за техните приоритети, повече от идеите им съвпадат с нашите. Имаме и различия, но ние от наша страна заявихме, че безусловна подкрепа няма", поодчерта  председателят на ДПС.

,,Едно неотменимо условие посочихме – възстановяване на нормалноста в политика и демокрацията, което означава Народното събрание да заеме мястото си според Конституцията, а държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса, а да работи в услуга на хората и да създава добър бизнес климат'', уточни той.

"И още едно нещо обсъдихме – че персоналният състав (на кабинета) е от значение, но ние категорично няма да предлагаме министри", увери Карадайъ в заключение пред медиите.

От своя страна председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви: "Не търсим подкрепа от никого!".

"Ние просто изложихме вижданията, които имаме за програма, за приоритети, за краткосрочните и дългосрочните цели, след което от ДПС направиха същото и от името на тяхната политическа партия",  подчерта зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов след разговорите с ДПС. 

,,Не сме искали подкрепа от тях за евентуален кабинет, просто изложихме нашите приоритети. Предполагам, че всички партии сега, включително и ГЕРБ, биха казали, че са за съдебна реформа, така че просто си изложихме приоритетите'', допълни той.

"Те казаха, че персоните в един евентуален кабинет са важни, но ние уточнихме, че това е наша отговорност и няма да приемаме съвети от никого, нито ще позволим да ни се казва кои да са хората, така че тук бяхме пределно ясни. Когато представим кабинета ни, те като партия ще си преценят дали да го гласуват или не. Пак ще повторя – подкрепа от тях не сме търсили, нито са ни предлагали хора, но и да бяха предложили, ние нямаше да приемем", уточни в заключение Йорданов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във