Банкеръ Daily

Общество и политика

Безапелационна е победата на ГЕРБ над БСП навсякъде, заяви Борисов

S 250 b63884db a18f 45b8 97dd 5e8865267d1f
S 250 4b2e4763 9e86 4736 a3da 87a275d03821

"Благодаря на всички избиратели, които днес намериха време да ни подкрепят. За мен е важна безапелационната победа над БСП. Това означава стабилност в управлението." Това заяви премиерът Бойко Борисов след първите резултати от изборите днес.

По думите му след промените, които са направени е ГЕРБ, резултатите са повече от добри.

"Имаме да строим не само продължението на Южната дъга, имаме да строим Хемус, Мездра, пътя до Белград, Търново - Русе. БСП са много интересна партия, искат субсидии, а нямат кандидат. Дори Чърчил е казал няма нищо по-добро от политическите партии, посочи Борисов.

Има тежки нарушения в изборния ден, отбеляза премиерът.

"Тази кампания беше много мъдра, зряла от всички политически партии, с изключение на някои. Цветанов? Каквото имаше, то е минало. И на него съм му пожелал успех. Показахме с най-евтината си кампания, че структурите се справиха. Пожелавам на политическите партии, които са ни опоненти, да си издигат кандидати. И Чърчил го е казал - по-добро нещо от политическите партии не е измислено" заяви още министър-председателят. и допълни, че десните хора по принцип са демократи - мислещи, разсъждаващи, можещи. "Ако те мислят, че тези кукувици са промяна, Костинбродска промяна, ако БСП с половината на гласовете на ГЕРБ са промяна, да ги подкрепят, и да им е честито. Аз вярвам в инстинкта на хората", изтъкна Борисов.

Запитан дали е сигурна победата на Йорданка Фандъкова, той отговори, че единственото сигурно е "Орландовци", останалото е в ръцете на Бога.

Facebook logo
Бъдете с нас и във