Банкеръ Daily

Общество и политика

Без промени БСП е обречена, твърди Юрий Асланов

Без промени БСП е обречена. Трудно е БСП да се обновява, заради инерцията, стереотипите и предразсъдъците. Това каза социологът Юрий Асланов в интервю за агенция „Фокус“ във връзка с промените в Изпълнителното бюро на БСП и избора на заместник-председатели на партията.

"Без промени и без започване на стъпки в тази посока БСП е обречена. Тя трябва да се впише адекватно в новото време, да се отвори към активните поколения, особено към младите. Трябва да започне да живее в днешния ден. Има напрежение в ръководството на партията от страна на отделни хора, които са заемали високи позиции в близкото минало или по някаква причина се самоопределят като критици на сегашната вътрешнопартийна реформа. Това не е преобладаващото мнение в партията", обясни Асланов.

Според него това напрежение ще продължи известно време.

"Истината е, че партийните членове и низовите организации очакваха още по-бързи и радикални промени, но очевидно има съпротива и Корнелия Нинова е приела малко да забави темпото на това, което е замислила, но следва неотклонно набелязаната цел“, каза още социологът. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във