Банкеръ Daily

Общество и политика

Без БСП не може да има правителство, категорична е Нинова

БСП се регистрира в ЦИК за предстоящите избори на 14 ноември. В изказването си след регистрацията лидерът на социалистите Корнелия Нинова бе категорична, че правителство без БСП не може да бъде съставено. Нинова подчерта, че червените подкрепят президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова.

"Трябва да дадем стабилност и сигурност на България и народа в тези тежки времена, които се задават. Както знаете, и в последния парламент бяхме фактор на диалогичност и сигурност и спокойствие. Такива ще бъдем и занапред. Готови сме за промяната, защото вече пет години водим битки за нея. Започнахме дори от себе си – вътре в партията, за да покажем, че можем да направим такава и в държавата”, поясни лидерът на БСП.

Нинова постави условия, за да работи с новата формация "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев. "Нека да видим какво ще правят. Искаме да видим политики и ако те съвпадат с нашите, сме отворени да разговаряме", посочи соцлидерката.

"Днес и утре продължаваме срещите с областните структури, които започнахме преди два дни. Обсъждаме с тях техните идеи и предложения, решения. Така че в екип да решим и подреждането на листите и водачите, за да можем да работим спокойно през кампанията и да няма противоречия", каза още Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във