Банкеръ Daily

Общество и политика

Беше тежко решение да не си прекратя отпуската, сподели директорът на НАП

"Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуската. Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план”. Това сподели пред БиТиВи изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Галя Димитрова. 

Както "Банкеръ" писа, след безпрецедентната кибератака срещу системата на приходната агенция стана ясно, че Димитрова е в платен отпуск и не го е прекратила.

"Бях със своя екип във всеки един момент, макар и дистанционно. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията”, поясни шефкта на НАП.

На въпрос дали смята да си подаде оставката, тя заяви, че в момента най-важното е да се преодолее кризата. От думите ѝ стана явно, че са провеждани тестове за това дали системата издържа на заявките за използването на електронните услуги. Такъв тест е предстоял съвсем скоро и за новите наредби за касовите апарати. Димитрова посочи, че ѝ предстоят срещи и едва след това ще стане ясно дали служители на НАП ще понесат отговорност, ако бъдат установени пропуски в работата им.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във