Банкеръ Daily

Общество и политика

Бесарабски българи призовават страната ни да помогне на Украйна

Българи от Украйна изпратиха отворено писмо до президента Румен Радев, служебния премиер Гълъб Донев и Народното събрание, в което ги призовават да заемат ясна и категорична позиция и да подкрепят Украйна с реални действия и постъпки. Подписано от близо 800 души, в него се настоява да бъде спряна "продължаващата в българските медии руска пропаганда, която ни наранява, компрометира и оскърбява паметта на загиналите герои-българи", както и да бъде изпратена военна помощ на Украйна.

Писмото, което е официално внесено в адресираните институции, бе публикувано във Фейсбук от бесарабската българка Тетяна Станева със следния придружаващ текст:

Ако утре умра от руска бомба или ядрено оръжие, изпълнете последното ми и единствено желание: помогнете на Украйна да победи!!! 

Помогнете й да преодолее злото. Помогнете и за защита на свободата, родината, земята, човешките ценности и правото на съществуване.

От името на всички украински българи моля, майко Българийо, заеми страната на светлината в тази война и защити ни нас, украинските българи.

И вас, скъпи приятели, моля да споделите писмото за да му дадем силен глас. И нека който има уши да слуша, да чуе и прочуе. Който има очи да гледа, да види и провиди. Пътя на светлината е крайно важен и за самата България!

Отворено колективно писмо обръщение на българите от Украйна към България. (24 стр., 793 подписа)

Пълен текст на писмото:

писмо

Facebook logo
Бъдете с нас и във