Банкеръ Weekly

Общество и политика

Бербатов се възмути от агитацията на ДПС с неговия лик

Димитър Бербатов се възмути от опитите за политическа агитация с неговото име. Тази сутрин стана ясно, че календарчета с образа на Димитър Бербатов и намек за политическа агитация се разпространяват в Свиленград от няколко дни.

За това сигнализираха зрители на Нова ТВ, които са изпратили и снимка на рекламните материали.

На календарчето е изписан номер 29, който е на ДПС.

Самият футболист явно е разбрал за случилото се и побърза категорично да отрече каквото и да е участие в предизборната кампания.

Ето какво написа Бербатов в профила си във Фейсбук: „Днес се събудих с откритието, че участвам в предизборна кампания. Утре може да е друга партия или фирма, припознала ме като своя човек. Това с календарчето и номера на бюлетината нито е невинно, нито изглежда да е направено без знанието на авторите и бенефициентите, още повече, при липсата на официална реакция и разграничаване от страна на съзнателно или несъзнателно замесените в това.

Аз съм Димитър Бербатов. Името ми на милиони фенове на футбола по света им говори нещо. Днес вкарвам голове за „Монако”. Имам и фондация - кауза, зад която публично съм застанал.

Нека е ясно! Когато реша да застана зад нещо друго, или да бъда лице на каквото и да било, ще го направя, както съм го правил и досега - публично и официално. Всичко останало е безогледно и недопустимо използване на името и образа ми без мое съгласие”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във