Банкеръ Daily

Общество и политика

Бенчев "помогнал с превоз" на "болния" Желязков

Познавам го, не мога да кажа, че не се познавам с него, поздравяваме се. Държавата го е обявила за някакъв престъпник, за мен няма никакво значение - уважаваш ли ме, и аз те уважавам. Това заяви общинският съветник от Бургас Бенчо Бенчев пред bTV.

Бенчев, който беше арестуван заедно с Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул, е категоричен, че двамата нямат общ бизнес.

"Когато говоря с един престъпник, не значи, че и аз съм престъпник. Това престъпление ли е? Ако говоря с един доктор, ще стана ли хирург, няма да стана, нали? Защо трябва да делим хората на прокажени и на нормални хора?", коментира още политикът.

Бенчев твърди, че не е укривал Димитър Желязков. Помогнал му с превоз до Истанбул, където Очите искал да се лекува: "Аз съм постъпил като човек, не мога да откажа на един болен да го превозя донякъде, разбирате ли? Не знаех, че го издирва Интерпол Ако знаех, никога нямаше да го взема, макар че беше в болно състояние"

Зам.-председателят на местния парламент в Бургас нарече случайност това, че е заловен в хотелска стая със Желязков. 

"Просто аз също се изненадах как станаха тези неща… При ареста на Димитър Желязков аз не бях там, пристигнах по–късно и даже питах: Какво става тук?, понеже виждам, че е със свински опашки на ръцете. Те взеха, че се обърнаха и арестуваха и мен", обясни Бенчев.

Регистрацията в хотела според него е направена от бившия депутат от ДПС Несрин Узун, но на името на Бенчев.

Относно охранителната фирма на Митьо Очите, в която има дял, той обяви: "Димитър Желязков не работи сега там. Работеше преди да стане престрелката… Не Димитър Желязков, а тази фирма охраняваше моите обекти тогава и аз давах някакви пари. Като бизнесмен реших, че ако стана собственик, не само, че няма да давам пари, ами и ще печеля. Това е основанието."

Facebook logo
Бъдете с нас и във