Банкеръ Weekly

Общество и политика

Бедствено положение в силистренско

В Кайнарджанската община на Силистренска област от 16.00 ч. днес е обявено бедствено положение е обявено, съобщи кметът на общината Любен Сивев.

В цялата община са затворени пътищата. Не може да се пътува и по всички пътища в Силистренска област, съобщават от областния кризисен щаб. Заповедта е на областното пътно управление, съгласувана с ОД на МВР и областния управител.

Снеговалеж, вятър и ниски температури затрудняват движението в Северна и в Източна България.

В област Русе временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по път I-5 Русе - Бяла, поради снегопочистване.

Опашка от около 200 тежкотоварни автомобила има на изхода на страната при ГКПП „Дунав мост”. През изминалото денонощие през граничния пункт са преминали 928 камиона и опашката е намаляла наполовина. ГКПП „Дунав мост” работи на пълен капацитет. Преди няколко дни заради обилни снегонавявания е била спряна работата на граничния пункт от румънска страна.

В област Разград е въведено ограничение за движение на моторни превозни средства над 10 т по пътищата от републиканската пътна мрежа в областта - да се движат задължително с вериги.

В цялата област Добрич вали сняг, пътищата са проходими при тежки зимни условия. Има селища без ток и вода. В района на Крушари духа и силен вятър. Няма въведени ограничения, пътните настилки се почистват и опесъчават от 10 коли на пътно-поддържащата фирма. В Добрич снеговалежът е силен, температурата на въздуха е 1 градус.

В област Варна пътищата са мокри, на места заснежени, обработени, проходими при зимни условия. 21 машини почистват пътните настилки. Няма въведени ограничения за движение. Видимостта е добра. Времето е облачно и тихо, на отделни места със слаб поривист вятър. В по-голямата част от областта вали сняг, в района на Автомагистрала „Черно море” и с. Тополи - дъжд. Температурите са от -4 до +1 ºС.

В област Силистра е възстановено движението по второкласния път Варна – Добрич. Път III-2901 с. Калиманци – Суворово е отворен за движение. Пътищата от в област Силистра са проходими при зимни условия. Единствената затворена отсечка в региона е между селата Богорово и Кайнарджа по пътя Силистра - Добрич. Използват се обходни маршрути - през Алфатар, Алеково и Тервел, както и през Алфатар, кръстовището за Кайнарджа през Войново за Добрич. Други ограничения в областта няма. Настилките са опесъчени, работили са 42 машини.

Facebook logo
Бъдете с нас и във