Банкеръ Daily

Общество и политика

БДЖ пусна билети за пътуване с теснолинейката

Вече могат да бъдат закупени билети за пътуване с парен локомотив по теснолинейката за 19 и 20 юни. И в двата дни на пътуването влака ще потегля от гара "Септември" в 10:55 ч. и ще пристигне в гара Велинград в 13:35 ч. 

По време на пътуването са предвидени два престоя на композицията в гара "Цепина" и гара "Долене". В гара "Цепина" пътуващите ще могат да разгледат музея на теснолинейката, който се намира в сградата на гарата. При престоя на гара "Долене", който е за извършване на техническа профилактика на парната машина, всеки от пътуващите ще има достатъчно време да си направи снимки за спомен с локомотива.

След малко повече от два часа престой във Велинград теглената от парен локомотив композиция ще отпътува обратно в 16:10 ч. и ще пристигне на гара "Септември" в 17:50 ч.

Влакът ще пътува в състав от четири стандартни пътнически вагони и един вагон бистро.

Цената на двупосочния билет е 38,60 лв. за един пътник с включено запазено място в двете посоки. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билети е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Билети могат да бъдат закупени онлайн  ТУК. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във