Банкеръ Daily

Общество и политика

БДЖ пуска 7000 места допълнително за празниците

За предстоящите почивни дни БДЖ пуска 7000 допълнителни места във влаковете. Министърът на транспорта Росен Желязков съобщи, че системата за издаване на онлайн билети е готова и се очаква до края на месеца да заработи напълно. В момента се изчиствали бъговете.

В момента е в ход процедурата за покупка на нови вагони. Има и договор за капиталовите ремонти на локомотивите. В скоро време се очаква да приключи и процедурата за ремонт на мотрисите. Желязков припомни, че заради празниците ще има и проверка за поставени колани. "Преди месец подписах наредба, която създава режима за проверка на конструктивните изменения от техническите служби във връзка с поставянето на коланите. В ход е и изменението на закона за автомобилните превози, за да можем да адаптираме законодателството", посочи ресорният министър пред БНР.

Очаква се и в скоро Министерството на отбраната да освободи обхват от честоти, които са свързани с нуждите за изграждането на 5G мрежата. С телекомите и Министерство на финансите се обсъжда новата тарифа за радиочестотен спектър. Желязков увери, че при разговорите се вземат и предвид притесненията за влияние върху здравето.

  

Facebook logo
Бъдете с нас и във