Банкеръ Daily

Общество и политика

БДЖ губи хиляди левове заради вандализам

Отворените прозорци създават голям риск, защото хулигани хвърлят камъни, които влизат директно в купето на влака.

Пореден обстрел на влак с камъни. Ранени са две момичета. При всеки такъв инцидент полицията образува дознания, но извършителите остават неустановени. Ще успеят ли железниците да се справят с проблема или решението е да се пуснат вагони с бронирани стъкла?

„Надявам се тези хора, които хвърляха камъни да бъдат намерени и наказани. За щастие двете момичета не са пострадали много, но уплахата ще остане за дълго време. Лошото е, че ако извършителите са малолетни, ще се разминат само с едно предупреждение“, обясни Кирил Костадинов, ръководител отдел „Безопасност“ в „Пътнически превози“ на БДЖ пред Нова телевизия.

Според него отворените прозорци във влаковете създават голям риск. През тях често се хвърляли камъни, които влизат директно в купето на влака.

„Вандализмът не свършва с хвърлянето на камъни. Има случаи на поставяне на твърди предмети по пътя на влака. Последствията на местата, където скоростта на влака е голяма могат да бъдат фатални. Щетите, които БДЖ понася са за хиляди левове“, добавя Костадинов.

Той добавя, че е имало и случай, в който началникът на влака е бил обект на агресия от пътник. Машинист се притича на помощ и спасява водача на композицията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във