Банкеръ Daily

Светлин Танчев:

ББЦ ще подкрепя адекватни политики на правителството

Парламентарната група на "България без цензура", която се прекръсти на "Български демократичен център", ще подкрепя адекватни политики на правителството. Това обеща председателят на групата Светлин Танчев след края на лидерската среща с Бойко Борисов. "Смятаме, че това е градивно и нормално и ако по този начин вървят нещата - в диалог, мисля, че може да се получи наистина стабилно управление", каза още той.

Танчев припомни, че формацията и преди е заявявала готовност да подкрепя мнозинството и то без да извива ръцете за конкретни фигури. Срещата той разтълкува като знак от страна на ГЕРБ, че търсят подкрепата на ББЦ.

Депутатът потвърди, че по време на лидерската среща е обсъждан казусът "КТБ", като всички са се обединили около това, че е належащо веднага да се вземат мерки за решаване на проблема.

„Има инвеститор, който проявява интерес, но му е нужно време да проведе своя „дю дилиджънс”, посочи още той. Танчев разясни, че това означава, че докладът на квесторите не е достатъчен на инвеститора, за да направи инвестиционната си преценка. Той даде да се разбере, че групата на ББЦ в парламента би могла да подкрепи законодателно решение, с което да се позволи това нещо да се случи.

Светлин Танчев допълни, че и всички са били единодушни, че Иван Искров трябва да се оттегли, но това трябва да се направи разумно, за да не се влоши ситуацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във