Банкеръ Daily

Светлин Танчев:

ББЦ иска парламентът да провери случая с КТБ

Парламентарна проверка на казуса "КТБ" ще поискат депутатите от "България без цензура", които се преименуваха на "Български демократичен център". Това стана ясно от думите на председателят на групата в парламента Светлин Танчев. Той съобщи, че народните представители ще инициират подписка за създаване на временна анкетна комисия, която да изясни всички факти по случая. Формацията ще търси и подкрепата на останалите политически сили в парламента за създаване на комисията.

"Депутатите все още нямат пълната информация по случая, за да вземат адекватно решение", коментира Танчев. Той припомни, че от няколко месеца хората на Бареков призовават за намиране на пазарно решение на казуса, вместо държавата да покрива с пари на данъкоплатците липсите в банката.

Председателят на парламентарната група на ББЦ разясни, че народните представители всъщност са дали срок на инвеститорите да си направят своя "дю дилиджънс“, което на практика означава, че ще бъде направена преценка за инвестицията.

Евентуалните купувачи са поискали отсрочка още преди месец, в което да се запознаят с реалната ситуация и да намерят адекватно решение на казуса, без да се налага държавата да плаща цялата сметка, обясни Светлин Танчев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във