Банкеръ Daily

Във Варна

Баржите за претоварване на заседналия „Вера Су“ пристигат утре

Баржите, които пътуват от Италия и чрез които заседналия край Камен бряг кораб ще бъде претоварен, пристигат на пристанището във Варна утре сутринта. Направен е нов водолазен оглед, който е заснет и предстои да бъде анализиран.

Екипажът на „Вера Су“ е подал сигнал до Световната организация за защита правата на морските работници с молба за помощ, като трима от моряците са поискали да бъдат свалени на сушата. 

През днешния ден корабът е бил допълнително укрепен с въжета, информират от Министерството на транспорта.

Тази вечер пристигат и представители на салвидж компания, като предстои да се уточни процедурата, по която да бъдат качени на кораба, за да направят огледите си и да се пристъпи към действия по спасяването на товара и кораба.

Днес са били източени и последните горива и смазочни материали от плавателния съд.  

Заради подадения сигнал за помощ от екипажа до Световната организация за защита правата на морските работници техен представител, както и такъв от „Морска администрация“ ще се качат при подходящо време на кораба, за да видят какви са условията, при които живеят моряците вече 16-и ден. Направени са опити разследващите произшествието органи днес да разпитат екипажа, но заради вълнението от 4-5 бала, не са успели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във