Банкеръ Daily

Общество и политика

Барикадата на медицинските сестри издържа 24 часа

Барикадиралите  се за близо 24 часа медицински сестри излязоха снощи от сградата на Народното събрание (бившия Партиен дом).  Те бяха изведени в 20.24 часа от служители на НСО.

"Продължаваме протеста отвън. Не сме постигнали споразумение", коментира една от инициаторките на протеста. 

Вчера бе съобщено, че правителството няма да изпълни исканията в споразумението на медицинските сестри. Това обявиха на брифинг в Министерски съвет Жени Начева, заместник министър на здравеопазването и вицепремиерът Томислав Дончев.

Изявлението бе направено на фона на продължаващ протест на пет медицински сестри, които отказват да напуснат бившия партиен дом в София, който в момента се използва от Народното събрание. За да си тръгнат, те искат разговор с представители на властта по исканията им - по-добро заплащане на труда им, за по-добри условия на труд, премахването на принципа лечебните заведения да са търговски дружества и други.

Жени Начева поясни, че Министерство на здравеопазването е отпуснало допълнително финансиране в размер на 80 милиона лева миналата година, а тази година е осигурило устойчивост на тези средства, които са довели до увеличаване на работните заплати.

Facebook logo
Бъдете с нас и във