Банкеръ Daily

Общество и политика

Бареков заподозря, че Анна Баракова е купена от ГЕРБ

В понеделник депутатите от "Български демократичен център" ще вземат решение дали да подкрепят проектобюджета за следващата година. Това заяви евродепутатът и лидер на „България без цензура” Николай Бареков. 

"Имаме коалиционен съвет, след което се събира парламентарната група. Но моето мнение е, че това е изключително консервативен бюджет  - в него са заложени огромни дефицити и 8 млрд. нов заем. Дългът от БВП вече е 30%. Това е много опасно, когато няма икономика. България отива към втория вариант – без икономика и пълнене на дупки", анализира Бареков. 

По думите му, ако през тази година не бъде направена реформата в здравеопазването,доверието в правителството ще се изчерпи много бързо.

Евродепутатът коментира и думите си, че Патриотите не са добре приети в Брюксел и Борисов трябва да се освободи от тяхната подкрепа. В противен случай ще има доста неприятни разговори.

„Има декларации на три политически сили в европарламента срещу включването на Патриотичния фронт в управлението”, обяви Бареков и добави, че проблемът не е във ВМРО.

„Ние нямаме място в това управление. Има достатъчно идейни и вътреличностни противоречия, които ни карат да вземаме една обрана позиция и да стоим отстрани. Нито нас ни искат в това управление, нито ние имаме желание да се включваме в него”, добави лидерът на „България без цензура”.

Той намекна, че учителката от Пловдив Анна Баракова, която влезе в парламента с техните гласове, но стана независим народен представител, е купена от ГЕРБ.

„Откъде накъде Анна Баракова, избрана с гласовете на нашата партия, която очевидно беше алтернатива на ГЕРБ и опозиция, от първия ден се присламчи към ГЕРБ и гласува с тях всяко едно решение в парламента. Това е абсурдно. За жалост лесно се продават и купуват хората и политиците в България. Има политически пазар”, коментира той.

„Това управление имаше добър шанс. То можеше да бъде добро, да започне по добър начин, но започна лошо, с безпринципни кадрови назначения. Няма никакво обяснение защо ГЕРБ включи АБВ в тази коалиция, защо толкова мното Реформаторите настояват за Патриотичния фронт, няма обяснение защо това управление не провежда реформи, както се очакваше от него. За мен последният влак трябва да бъде хванат с този бюджет", смята още лидерът на "България без цензура".

Според него в бюджета за следващата година трябва да бъдат направени корекции. "Добронамерени сме. Ние не сме опозиция тип „Атака”, която само да крещи в парламента и да залива парламента с безумни закони. Ние ще бъдем точни и ясни и ще целим право в десетката, когато критикуваме", добави Николай Бареков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във