Банкеръ Daily

Общество и политика

Бареков вади депутатите си от парламента

Депутатите, които са изразители на ББЦ в парламента, напускат Народното събрание. Те няма да се върнат и след изборите на 25 май. Това обяви в Габрово лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

"За нас предсрочните избори през октомври са абсолютно неизбежни. Българският народ вече е поискал оставката на сегашното Народно събрание и на сегашните управляващи", обяви той и коментира, че настоящият парламент прилича на група палета, които се карат по цял ден за глупости.

Дневният ред на това Народно събрание не е този на българския народ, аргументира се Бареков. По думите му дневният ред на българския народ е нови работни места и възможности да се труди. Формулата за разкриване на нови работни места е много проста – икономически растеж чрез подкрепа от държавата на високотехнологични предприятия. Той добави, че българските политици неправилно разбират идеята за енергийната ефективност. Според тях тя е инвестиция в саниране на прозорци, а по същество тя представлява начин да се преодолее енергоемкостта на индустрията.

Бареков коментира и внесения от ГЕРБ пореден вот на недоверие към правителството, като обяви, че депутатите, които подкрепят ББЦ няма да участват в какъвто и да е вот на недоверие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във