Банкеръ Daily

Общество и политика

Бареков: Станах прекалено голям и опасен

"Станах прекалено голям и опасен. Защото знам механизмите, по които се управляваше страната последните 7-8 години", каза лидерът на ББЦ Николай Бареков пред Нова телевизия.

Той бе категоричен, че т.нар. "разпад на ББЦ" е медийна кампания. "15 хил. души са се присъединили в партията през последните месеци. Г-н Ангел Славчев сам се беше маргинализирал и нямаше конкретно влияние в партията", допълни Бареков.

Според него "медийната маша на атаката се нарича Яне Янев". "Мисля си, че в случая има общ интерес на Пеевски и Борисов по отношение на ББЦ", допълни Бареков.

Той обясни, че последната му среща с бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов се е състояла през 2009 г.

"Като приятел на Борисов и много добър познат на Пеевски, направих опит да ги сдобря", заяви Бареков. Той бе категоричен, че по време на управлението на ГЕРБ е бил използван административния капацитет на Делян Пеевски.

"Станах прекалено опасен и прекалено голям. Противник съм на Пеевски и Борисов, за което не съжалявам", допълни Бареков.

"Държавниците нямат право да правят бизнес. Обръщам се към Пеевски и Борисов – не ви трябват медии и медийни империи, не ви трябват големи строителни фирми, вие сте политици, работете за хората", призова лидерът на ББЦ.

"Обезщетенията ми по прекратените два мениджърски договора за контрол и управление на ТВ7 и Нюз7 са 2 млн. евро, около 4 млн. лева", обясни лидерът на ББЦ относно финансирането на партията си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във