Банкеръ Weekly

Общество и политика

Бареков ще прави коалиция и с "Гергьовден"

Движение "Гергьовден" започна преговори за влизане в коалиция с "България без цензура". Това е третата формация, която води разговори за включване в бъдещия центристки съюз след ВМРО и ЗНС, където преговорите вече са на финалната права.

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков за пореден път обяви тезата си, че следващо управление без мощен център не би могло да има. "Затова, като национално-отговорни, патриотични партии на обединението, работим по създаване на този голям центристки съюз, който да гарантира стабилен следващ парламент. Не водим преговори с условия и пазарлъци. Не очаквайте да правим коалиция по схемата за разпределяне на постове 7:5:3. Правим я с далечна перспектива – за евроизбори, избори за парламент и президент", каза Бареков на пресконференция след първите официални разговори с Гергьовден днес.

Според Бареков по този начин центърът в България се възраждал. Той бил донякъде изкуствено напомпан по време на НДСВ и почти унищожен от Борисов, по думите на лидера на "България без цензура".

"С "Гергьовден" имаме идейно-политическо сходство, ние сме центристка партия, те са в център-дясно. Младите хора и жителите на големите градове харесват и двете формации. По места нашите структури имат доста общи неща, те ще са ни полезни като идейна и структурна платформа", обясни Бареков. Той посочи, че двете формации имат общ идейно-политически ментор - Любен Дилов-син. Росен Петров пък е един от основателите на "Гергьовден".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във