Банкеръ Daily

Общество и политика

Бареков: Сериозните политици трябва да останат в опозиция

Сериозните политици трябва да останат опозиция на кабинет, сглобен като буламач, коментира от Брюксел евродепутатът и лидер на „България без цензура“ Николай Бареков по повод имената на спряганите за министри в новия кабинет. "Правителство, което не се ползва с широка парламентарна подкрепа и не е с ясно изразен център-дясно профил, ще бъде авантюра, която за жалост ще бъде платена от българския народ", подчерта Бареков, чиято формация остана извън управлението на страната.

Според него България няма друга алтернатива освен Европейския съюз, тъй като в момента страната ни се намира в безпрецедентна политическа и икономическа криза. "Всяко правителство, сглобено задкулисно, безпринципно и с желание да дели баницата във властта, няма да реши глобалните проблеми на българския народ", коментира новият политик.

По думите му всяка една мрачна фигура от прехода, която участва в управлението и е замесена в мачкането на българския бизнес, българската интелигенция и колосалната кражба от приватизацията, извършена в края на 90-те, ще бъде посрещната остро от цялата българска общественост.

"Можеше да имаме успех само ако всички политици бяхме осъзнали отговорността на момента и бяхме разписали антикризисна програма, която да бъде договорена пред очите на цялото общество", смята Николай Бареков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във