Банкеръ Daily

Общество и политика

Бареков: С назначаването на Танов се връща рекета срещу бизнеса

Бойко Борисов върна рекета срещу бизнеса с назначаването на Ваньо Танов в Митниците, което е нагла демонстрация, коментира лидерът на България без цензура (ББЦ) Николай Бареков.

"Ваньо Танов дължи обяснения пред обществото и прокуратурата защо под натиска на бившия премиер Бойко Борисов принуждаваше служителите си в данъчното ведомство да прекратяват данъчни проверки на производители на спиртни напитки и защо се превърна в маша за рекет на г-н Борисов. Това назначение показва, че влиянието на Бойко Борисов в служебния кабинет е много голямо и не може да бъде скрито. С връщането на Танов безпардонно се демонстрира наглостта, с която ГЕРБ и Борисов се връщат във властта.

Защо предишният парламент потули истината за това имало ли незаконно варене на спирт във фабриката, чиято проверка е спряна след уговорката между Борисов и Първанов? Защо депутатът от ДПС Йордан Цонев замълча и позволи случаят да бъде потулен в парламентарната комисия, която беше направена да разследва точно тези обстоятелства?", твърди Бареков.

"Очакваме реакцията на Протестна мрежа, Реформаторския блок и дори на БСП, ще приемем ли ние, хората от опозиционните партии и гражданското общество, подобни корупционни скандали да бъдат замитани от политическия елит с назначения по високите етажи? Нека г-н Танов излезе пред обществото и потвърди автентичността на записа с г-н Бойко Борисов, за да стане кристално ясно, че беззаконието и рекетът тропат на вратата", настоява лидерът на ББЦ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във