Банкеръ Daily

Общество и политика

Бареков призова НДСВ да се влее в "България без цензура"

НДСВ трябва да се влее в големия центристки патриотичен блок, воден от "България без цензура". Това смята новият политик и лидер на партията Николай Бареков, цитиран от пресцентъра си. Изказването му идва, след като вчера от НДСВ обявиха категорично, че няма да се коалират с ББЦ заради липсата на политическа култура и принципи.

Според Бареков обаче само така НДСВ би могла да остане прозападна, проевропейска и прагматична партия. Той дори обясни, че вече си представя как формацията обявява вливането си в "България без цензура" на 30 август във Варна, където ще се проведе конгрес на партията. "Един такъв ход би бил приет като добра идея и би бил приветстван от всички водещи политици в НДСВ, които през годините са дали своя принос за приемането ни в НАТО и ЕС", посочва новият политик.

"Чрез диалога и контактите ми с ключови фактори в Европейския парламент като Джефри ван Орден и Ги Верхофстад ще съдействам това сливане да бъде прието като добър знак за градивното и далновидно сътрудничество между консервативната и либералната идея на центристка база", допълва Бареков.

Лидерът на ББЦ посочва, че така НДСВ няма да умре, а ще се влее в един бъдещ незаобиколим фактор в българското Народно събрание и Европейския парламент и ще има смисъл от краткото, но забележително съществуване на тази партия. Той изразява надежди, че Симеон Сакскобургготски ще погледне с добро око на това приятелско предложение и ще подтикне активисти на НДСВ, макар и броящи се на пръстите на едната ръка, да направят този достоен ход.

Facebook logo
Бъдете с нас и във