Банкеръ Weekly

Общество и политика

Бареков пише на Бойко Борисов да се включи в проверка на президента

Лидерът на „България без цензура" Николай Бареков поиска от ГЕРБ да се включат в пълна проверка на президента Росен Плевнелиев, съобщават от пресцентъра на партията.

Бареков е изпратил официално писмо до председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Цецка Цачева, в което ги кани да подкрепят създаване на две временни комисии за установяване на бизнес контактите на Плевнелиев, както и обстоятелствата около избирането му за държавен глава.

"В качеството си на председател на най-голямата опозиционна извънпарламентарна партия ви предлагам стартирането на официални преговори по инициирането на събиране на подписка от народните представители на ГЕРБ и независимите народни представители за създаването на временна анкетна комисия, която да проучи фактите и обстоятелствата около нерегламентираните бизнес контакти, поведението на данъкоплатец и връзките с отделни корпоративни кръгове на гражданина Росен Плевнелиев, в качеството му на Държавен глава, Министър на регионалното развитие и благоустройството и бизнесмен", гласи текстът на писмото.

В него Бареков предлага в рамките на преговорите да се инициира и създаването на втора временна анкетна комисия, която да установи дали е имало фалшификации на изборния процес с надпечатан обем от "реални" бюлетини, с които бяха избрани държавният глава Росен Плевнелиев, и редица кметове на големи областни градове на местните избори през 2011 г.

Към документа са приложени и сигналите на Бареков за дейността на Росен Плевнелиев до главния прокурор, Националната агенция за приходите и Министерство на финансите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във