Банкеръ Weekly

Общество и политика

Бареков: Няма да ни видите в едно правителство с Борисов, Местан и Станишев

"Ние можем да работим с всички политически партии, без техните елити. Можем да работим с Живко Тодоров, с Митко Николов в ГЕРБ, не можем да работим с Цветан Цветанов и с Бойко Борисов. Можем да работим с БСП, но не искаме да работим със Сергей Станишев. Можем да работим с ДПС, но не искаме да работим с Лютви Местан. В едно правителство с Борисов, Местан и Станишев няма да ни видите", каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред телевизия "Стара Загора".

"В момента ме проверяват от НАП, но нямам притеснения – не съм спрял да се занимавам с политика. Нека бъдат така добри г-н Борисов, г-н Цветанов, г-н Станишев да се откажат от банкова, от офшорна тайна", призова Бареков. Той настоява да се приеме закон чрез който, за да участваш в политическия живот на страната, да трябва да си се отказал от банковата си тайна и от офшорните си сметки.

"Ние нямаме нужда от нов месия, а от реален политически проект. Партия „България без цензура“ е такъв проект. Това е проект на хората. Уставът на партията е направен така, че нито едно ключово решение не може да бъде взето без гласовете на ¾ от членовете на Националния съвет на регионите, а тези хора се избират от хората по места.

В момента сме трета политическа сила. Има голяма маса от хора, които ни вярват и ще гласуват са нас и който нарича нашата партия менте, обижда тези хора, посочи Бареков. Преговаряме с ВМРО, ЗНС, Гергьовден – партии, които не са се опетнили. Ясно е, че ние сме партията носител, но те ни трябват заради мъдростта, която носят, уточни той.

За евровота ще предложим 17 евродепутати – всички достойно хор, съобщи лидерът на "България без цензура". Той отново потвърди, че ще водя листата и допълни: "Със сигурност г-н Каракачанов ще участва в листата, той си избра 17-то място, последното, за да има листата ни един достоен завършек".

"Ние искаме да променим системата и сме антивирусното лекарство, което ще излекува организма. Той е болен – от корупция, аморалност, нечовечност и нечуваемост на проблемите на хората, коментира Бареков и подчерта, че удовлетворението му ще дойде, когато успее да направи така, че най-накрая хората да вярват, че политиката променя нещо", каза още Бареков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във