Банкеръ Daily

Общество и политика

Бареков: Някой пуска по пързалката ДСБ като им предлага постове

Премиер, министър на вътрешните работи и шеф на ДАНС са сред най-отговорните в държавата и не може номинациите за тях да бъдат хвърлени лековато в публичното пространство, все едно сме на Женския пазар. Това коментира от Брюксел лидерът на "България без цензура" и евродепутат Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на партията си. По думите му някой слага политиците от ДСБ на шейната, предлагайки им постове, които те няма да получат - МВР и министър-председател. "Бих ги посъветвал да не вземат всяка дума в политическото пространство за чиста монета", заявява Бареков.

Той посъветва и всички кандидати за премиер добре да преценят силите си, преди да приемат този пост. Според него тя изисква огромни физически и психически възможности, както и умението да управляваш държава, което е много сложно. "Няма как някой, който е управлявал само себе си в адвокатската кантора, да управлява цяла държава и да се събуди като министър-председател", подчерта евродепутатът.

Според него назначаването на ген. Атанас Атанасов за шеф на ДАНС ще взриви крехкия политически мир в страната. "Такава остра политическа фигура не би трябвало да се слага за шеф на служба, която работи основно с политиците. Това би било голяма грешка", отбеляза Бареков.Той бе категоричен, че политически фигури не трябва да бъдат слагани за шефове на службите. Там трябват професионалисти от системата или общопризната обществена фигура, която трябва да се приеме от цялото общество.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във