Банкеръ Weekly

Общество и политика

Бареков иска предсрочни избори през лятото

Ще настояваме за предсрочни парламентарни избори месец, два след евроизборите през май, така че на Нова година държавата да има нов премиер и ново правителство. Това обяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков след среща с представители на КТ "Подкрепа". Хората на Бареков очаквали и висок резултат на изборите за евродепутати. Според Бареков партията му разчитала на един изключително добър екип от икономисти, между които е и напусналия преди време депутат от ГЕРБ Светлин Танчев. "Той е възпитаник на Харвард", похвали се лидерът на "България без цензура" и допълни, че той ще представлява партията в Народното събрание.

Пред синдикатите той разкри още, че отцепилите се от ГЕРБ и БСП народни представители Светлин Танчев и Румен Йончев ще внесат в парламента два законопроекта на "България без цензура". Единият е за започването на операция "Чисти ръце", която да разследва политиците на най-висши нива.

Парламентът трябва да покаже дали има политическата воля всички, участвали в разграбването на държавата да понесат своята отговорност, изтъкна още Бареков пред синдикатите. Той дори бил готов да бъде сред първите проверявани в противен случай когато влезе в парламента, той сам щял да започне операция "Чисти ръце". Тогава обаче щяло да стане "страшно", защото членове на комисиите щели да бъдат хората на Бареков. Затова по-добре е властта да си свърши работата сега, предупреди още лидерът на "България без цензура".

Вторият закон, който ще бъде внесен за обсъждане, е свързан с подмопагане на стартиращия бизнес или т. нар "ангелски инвеститори". "И за двата закона снощи проведох разговор с няколко депутати от ГЕРБ, които ще подкрепят законопроектите. Ако трябваше да казвам имената на тези депутати, сега нямаше да имам народни представители в Народното събрание", загатна още Николай Бареков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във