Банкеръ Weekly

Общество и политика

БАНКИТЕ ЩЕ ПРОМЕНЯТ РЪКОВОДСТВОТО НА АТБ

АТБ планира специална работна среща по проблемите на годишното счетоводно приключване на банките, която ще се проведе на 11 март от 10.00 часа в заседателната зала на софийския клон на ЕКСПРЕСБАНК. На срещата ще бъдат поканени хора от ръководствата на управления Банков надзор и Банково в БНБ. Тъй като по време на разговорите ще бъдат обсъждани предимно счетоводни въпроси, от АТБ препоръчват банките да изпратят на срещата преди всичко своите главни счетоводители.


Промените във висшите управленски етажи на АТБ ще бъдат извършени от общото й събрание, което е насрочено за 10 април тази година в НДК.


След като напусна ОББ в края на миналата седмица, Олег Недялков подаде оставката си и като заместник-председател на УС на АТБ. Според устава на асоциацията в ръководните й органи могат да участват само хора, които управляват и представляват банките - нейни членове. На 27 февруари тази година съветът на директорите на ОББ уважи молбата на г-н Недялков и в специален факс до медиите изказа благодарността си за неговия принос за изграждането на банката и за нейната приватизация.


На въпрос на в. БАНКЕРЪ какви са бъдещите му намерения, г-н Недялков отговори лаконично: Със сигурност няма да се занимавам с политика!

Facebook logo
Бъдете с нас и във