Банкеръ Daily

Общество и политика

Банкер оглави Общинския съвет в Чирпан

Община Чирпан има шанс да стабилизира финансовото си положение, следвайки план, по който ще се действа в това отношение, сподели пред Радио Стара Загора председателят на Общинския съвет в града на Яворов Иван Станчев. 53-годишният икономист и банкер бе избран за пръв сред равни на тържествената сесия в Чирпан, която се проведе на 11 ноември.

Има зад гърба си два мандата като общински съветник. Представител е на широката местна коалиция ГЕРБ (ПП НФСБ, ПП СДС, ПП БЗНС, ПП АБВ, ПД Социалдемократи, ПП АТАКА), която получи 7 от общо 21 мандата в Общинския съвет. Пет са съветниците на БСП, 4 – на ДПС. Местна коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“ има трима съветници, а ПП „Нова алтернатива“ – двама.

Конкретни мерки за стабилизиране на общината според Иван Станчев могат да бъдат набелязани след като станат ясни резултатите от финансовата ревизия, която ще бъде разпоредена. Той се надява, че макар и фрагментиран, съставът на местния парламент ще загърби политическите си интереси и ще се обедини около прагматичните решения в полза на жителите на Чирпан.

Facebook logo
Бъдете с нас и във