Банкеръ Daily

Общество и политика

Бабикян се чуди дали въобще е бил на протестите миналата година

Напъвам се да си спомня, за какво хората бяха по площадите миналата година... Защото като гледам тази година ...?! Това написа във Фейсбук депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!", Арман Бабикян, който е представител на "Отровното трио" в коалицията. Коментарът му е по повод интервюто, което даде тази сутрин кандидатът за вицепремиер и вътрешен министър на "Има такъв народ" Петър Илиев, пред Нова телевизия.

"Явно са протестирали за пенсии, за мажоритарна система, за повече арогантност в политиката, за повече почетни консули, за битка със "соросоидите", за съсипване на Истанбулската конвенция, за поне един македонец в космоса (че не се търпи вече), за узаконяване на плагиатството и по-чести избори, и т.н.", пише още Бабикян.

"В някои от дните са протестирали за приемане на еврото, а в други за обратното. В особени моменти са крещели да се продава Българската банка за развитие, а в други не", допълва той.

"Явно е имало дни, в които натрапчиво са ругани млади и компетентни хора като Асен Василев и Кирил Петков, и са провиждани като "леви", а сигурно е идвала Нинова като рупор на дясна идеология и антисистемност!

Или не помня добре (от възраст ще да е), или съм бил на други протести... Или въобще не съм бил!", казва още Арман Бабикян, който заедно с адвокат Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков, беше едино т основните организатори на антиправителствените протести миналото лято.

Facebook logo
Бъдете с нас и във