Банкеръ Daily

Общество и политика

Бабикян: С Хаджигенов продължаваме да развиваме нашето движение

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян

С Николай Хаджигенов продължаваме да развиваме нашето движение, за което преди това нямахме време. Това обяви пред bTV Арман Бабикян, който беше депутат в двата последни парламента като част от коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ). Коалицията не прескочи 4-процентната бариера на изборите на 14 ноември и няма да влезе в 47-ото Народно събрание. Гражданското движение на Бабикян и Хаджигенов бе наречено „Ние идваме“.

В отговор на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов: „Вместо да влязат в парламента, мутрите си тръгнаха“, насочени към ИБГНИ, бившият депутат каза: "Изказването му е тъпо, каквото е и интелектуалното му ниво. Всички в България много добре знаят кои са мутрите и точно това беше поводът да излезем на улиците и да създадем този политически тренд, който променя все още България. Под мутри хората не разбират нас, а неговите приятели, чекмеджето му.“

Ние сключваме коалиции за всеки изборен тур и тя важи до изборите, уточни Бабикян по повод ИБГНИ, в която участваха формациите на Мая Манолова и Татяна Дончева. Ексдепутатът се надява да се сформира редовен кабинет и следващото Народно събрание да работи по-дълго. Промените и реформите се правят в парламента – там се променят законите, там се променят правилата, подчерта той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във