Банкеръ Daily

Общество и политика

Автобуси със симпатизанти на ГЕРБ идват от Бургас за контрапротеста пред президентството

Два автобуса с десетина симпатизанти и членове на ГЕРБ отпътуваха от Бургас за столицата за контрапротеста пред Президентството, съобщи БНР. Въпреки призива в социалните мрежи в протеста задължително да се включат депутати, общински съветници и координатори на партията, част от тях заявиха, че няма да пътуват.

Организаторите на протеста заявиха, че двата почти празни автобуса ще качат по пътя симпатизанти на партията от общините Айтос и Карнобат. А с какви мотиви тръгват протестиращите към София: “Протестираме срещу това, че хора, които работят за бъдещето на България и за европейския път на страната, са наречени "мутри", срещу това, че вчера имаше организиран протест в София, на който всички видяха кои хора се появиха на площада и просто структурата ни от цялата страна, не само от Бургас, ще подкрепи този контрапротест“, обясни една от организаторките.

В 18.00 часа тази вечер пред областната управа в Бургас общински съветници от „Демократична България” също организират протест. Неговото мото е: "Заедно срещу статуквото".

Facebook logo
Бъдете с нас и във