Банкеръ Daily

Общество и политика

Автобуси и леки коли пътуват от Киев и Одеса към България

До момента четири автобуса и всички коли на българската мисия в Киев се придвижват към границата. В превозните средства има около 200 души - български, украински, американски граждани, граждани на Република Северна Македония и един от Грузия, като в това число влиза и цялата ни дипломатическа мисия. Това съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска на брифинг в Министерството на външните работи.

Целият дипломатически състав на Генералното консулство в Одеса също е изтеглен от този град и пътува за България. От Одеса днес тръгнаха два автобуса и леки автомобили, в които има около 130 души. „След като преминат границите на Украйна, до България те ще бъдат придружени от полицейски ескорт“, съобщи министър Генчовска. Тя допълни, че редовната автобусна линия Одеса - Варна продължава да работи.

На брифинга в МВнР стана ясно още, че в Москва има 58 души, които са изявили желание за евакуация. Посолството ни е в контакт с тях и се организира сухопътен транспорт.  

Външният ни министър съобщи, че на кораба "Рожен", плаващ под малтийски флаг, от 17-членния български екипаж, само двама човека са пожелали евакуация и в  момента се работи по този въпрос.

Facebook logo
Бъдете с нас и във