Банкеръ Daily

Общество и политика

Аврамова: В ГЕРБ нямаме проблеми с оставките, носим ги в джоба

Строителният министър Петя Аврамова отговори на критиките на БСП към правителството и поисканите оставки на министри заради проблемите с електронните винетки . 

"Искам да подчертая, че в ГЕРБ проблем с оставките нямаме и това сме го доказали. Проблем имат други политически партии", посочи Аврамова. Според нея срещу системата за електронни винетки е имало политически и хакерски атаки. 

Очакванията на министъра са в края на януари да има бум на покупките на винетки. "До тогава ще имаме и въведените нови начини за закупуване на винетки. Няма проблем с подаването на оставки. Всеки от нас носи оставката в джоба си. Засега сме съсредоточени в това да свършим добре работата си и да полагаме усилия. Екипите работят, подаваме своевременно информация и в момента се въвеждат апарати за самотаксуване, утре ще се оборудват и нови работни места. Нашата работа е да продължим да надграждаме системата и да я приведем в състояние на перфектност". обясни Аврамова. 

Тя сподели, че въвеждането на тол системата от август месец ще генерира приходи и тези приходи са безкрайно необходими за ремонт, рехабилитация и изграждане на републиканската пътна мрежа.

"Всеки петък опозицията ми задава въпроси и всички те са свързани със състоянието на републиканските пътища. Нашата работа е да въведем тази справедлива система и да генерираме приходи, за да ремонтираме пътищата в държавата“, добави министърът.

На фирмата, отговаряща за въвеждането и поддръжката на системата за е-винетки, ще бъдат наложени санкции, стана ясно от изявлението на Аврамова. Причината е забавяне при монтажа на апаратите за самотаксуване. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във