Банкеръ Daily

Общество и политика

Атанасова нападна новата власт: Счупиха държавата

Решението да искаме предсрочни избори не е от вчера, не е свързано и с последните събития. Това е оценка за 100-те дни на правителството, а за някои от министрите - и за година от тяхното управление. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНТ.

По думите ѝ политиката в министерствата е насочена срещу опозицията и демокрацията.

"Те не само счупиха държавата, те не знаят как функционират институциите и не разбират какво е управление. По отношение на икономиката, финансите, външната политика, цялостната визия и стратегия за развиване на държавата - кръгла нула", смята Атанасова.

Арестите на политици от ГЕРБ са в нарушение на Конституцията и българското законодателство, извършени от некомпетентен орган, категорична е тя.

"Задържанията на Борисов, Арнаудова и Горанов са категорична полицейщина и политическа репресия. Съдът миналата седмица остави без разглеждане исканията по протоколите, тъй като уважи мнението на българската прокуратора, че нито има неотложност, нито има основание за това задържане", заяви Атанасова.

Според нея всичко, което Бойко Рашков е говорил преди и след предизборната кампания, е лъжа.

"Вътрешният министър не е заплаха за никого, освен за собственото си правителство. Явно им е нужно нещо гръмко, за да докажат, че все още ги има и се наричат управляващи. Българските граждани отдавна усещат това управление по джоба, по сметките си и по цената на олиото и хляба. Наскоро излезе социологическо проучване, което показа, че хората са изчепрали своя вот на доверие, който са дали на тази четворна коалиция", каза още тя.

Парламентарната група на ГЕРБ е получила покани от председателите на групите на "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" по повод кандидатурите за гуверньор на БНБ.

,,Очевидно има някаква промяна в тяхното разбиране за нашата парламентарна група. Аз обаче не виждам как двете кандидатури ще прескочат високата летва на сегашния гуверньор'', посочи Десислава Атанасова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във