Банкеръ Daily

Общество и политика

Атанас Пеканов става координатор за България на глобална инициатива

Вицепремиерът Атанас Пеканов

Вицепремиерът Атанас Пеканов ще отговаря за координацията и участието на България в Глобалната инициатива „Партньорство за открито управление", реши Министерският съвет на заседанието си в сряда, 6 октомври.

Разработването и приемането до края на годината на Четвъртия национален план за действие е приоритетен ангажимент на новия национален координатор. „Партньорство за открито управление“ е многостранна инициатива за осигуряването на конкретни действия от страна на правителствата за насърчаване на прозрачността, овластяване на гражданите, борба с корупцията, използване на новите технологии за по-качествено управление.

Инициативата се използва като референция от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие при оценката на политиките за открито управление на държавите-членки и на държавите-кандидати.

През 2021 г. „Партньорство за открито управление“ отбелязва своята десета годишнина, нашата страна се присъединява към инициативата през април 2012 г. Документите, свързани с ангажиментите на България, се публикуват на Портала за обществени консултации www.strategy.bg.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във