Банкеръ Daily

Общество и политика

Атанас Бобоков ще се лекува в ареста

Апелативният специализиран съд реши бизнесменът Атанас Бобоков да остане в ареста. Бобоков беше задържан преди 4 месеца по обвинение за внос и съхранение на опасни отпадъци у нас. Заедно с него бе арестуван и тогавашният зам.-министър на околната среда Красимир Живков.

Съдът не уважи искането на обвинения да бъде оставен без мярка за неотклонение или да му бъде наложена по-лека мярка заради влошеното му здравословно състояние.

Миналата седмица магистратите назначиха нова тройна съдебно - медицинска експертиза, която да установи какво е състоянието на Бобоков. Според лекарите няма пречки лечението с противовъзпалителни медикаменти и физиотерапията, предписани на бизнесмена, да се провеждат от ареста.

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, брат му - Пламен Бобоков, Красимир Живков, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.

Facebook logo
Бъдете с нас и във