Банкеръ Daily

Общество и политика

Атанас Бобоков остава в ареста поне още седмица

Бизнесменът Атанас Бобоков ще остане в ареста поне до следващия вторник, когато в Специализирания апелативен съд ще бъде представена нова медицинска експертиза. В нея ортопед-травматолог, хирург и физиотерапевт ще кажат дали той може да се лекува в домашни условия, каквото показва последната му медицинска експертиза, изготвена от болница „Лозенец”, или може да бъде лекуван в МВР болница, както настоява прокуратурата.

Направените 2 експертизи досега са дали противоречиви становища, записаха апелативните спецсъдии в мотивите към решението си. Защитата на бизнесмена не се съгласи с искането за нови изследвания. Според тях здравословното състояние на бизнесмена се влошава всеки ден, в който той е е следствения арест.

Атанас Бобоков е обвинен, че е част от престъпна група. Разследването е за незаконен трафик на отпадъци. Обвинение има и бившият зам.-ресорен министър Красимир Живков. 

На днешното заседание стана ясно, че от септември Атанас Бобоков и брат Пламен Бобоков му са освободени от ръководството на двете управлявани от тях дружества. Това обаче нямало да попречи на обвиненията срещу тях, сочат от прокуратурата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във