Банкеръ Daily

Общество и политика

Атанас Бобоков излиза на свобода срещу 2 млн. лева гаранция

Бизнесменът Атанас Бобоков излиза на свобода срещу гаранция от 2 милиона лева. Той е в ареста от края на май по обвинение за участие в престъпна група за внос и преработка на опасни отпадъци. 

Миналата седмица първоинстанционният наказателен съд промени постоянния му арест в домашен, но Апелативният спецсъд отмени определението и му наложи рекордната парична гаранция. Според магистратите тя е адекватна на наличните по делото данни за имущественото състояние на Бобоков. Решението е окончателно.

През последните месеци бизнесменът няколко пъти сезира съда с искане да бъде освободен, но съдиите винаги отказваха с мотива, че може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъпленията, в които е обвинен, а на свобода може да извърши и други. Бобоков се оплаква и от здравословни проблеми, които са се влошили в ареста. Той се закани и да съди страната за незаконен арест.

Освен Атанас Бобоков с обвинение за аферата с опасния боклук са и брат му - Пламен Бобоков, бившият заместник-министър на екологията Красимир Живков и още седем души. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във