Банкеръ Daily

Общество и политика

Атанас Атанасов: Това е началото на пълзящ преврат

"Това е началото на пълзящ преврат", заяви заместник-председателят на парламента Атанас Атанасов от "Демократична България" по време на дебата по искането за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Той посочи, че има промяна на волята на избирателите, защото от "Има такъв народ" искат да влязат в парламента, за да "изчегъртат модела "ГЕРБ", а днес са в съюз с тях. 

Атанасов заяви, че от "Демократична България" ще гласуват против исканата оставка на Никола Минчев и то по аргументи, които са чули от опозицията в тази зала.

"Един почтен, образован, толерантен човек, който трябвало по политически причини да му вземем главата. Това не е парламентаризъм и разбира се, че днес това е увертюра към вота на недоверие към правителството", коментира той.

Според Атанасов не е имало никакво нарушение от председателя на Народното събрание вчера. Като се запознах там с тези документи, толкова сакрални, някъде си в секретно деловодство, ми светна всичко, коментира той и в тази връзка разказа скеч на агентурна среща, като го интерпретира спрямо българската действителност.

"Тези, които сглобявате новото мнозинство, искате да създадете един кабинет "Беров", да си назначите хора в регулаторите, да си изберете удобни хора във Висшия съдебен съвет и да продължи "борисовата държава", каза Атанас Атанасов. "Няма да го позволим", добави той.

Тома Биков (ГЕРБ-СДС) го репликира, че това един парламент да смени председателя, пък дори и да гласува вот на недоверие на правителството, не се нарича преврат, а е нормална парламентарна процедура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във