Банкеръ Daily

Общество и политика

Атанас Атанасов: Радев и Борисов се надпреварват кой да е по-близък до Путин

Виждаме надпревара от двамата представители на българската държава – президента и премиера, пред руския държавен глава Владимир Путин. Става въпрос за битка от страна на премиера и президента кой да бъде по-близкият до Путин. Премиерът (казва): „Виж, вярно е, че Радев има последователна политика по отношение на Русия, но аз съм този със властта в България и предлагам своите услуги.  От публично заявената цел и на двамата – газ, тръби и доставки, няма резултат. Това коментира председателят на ДСБ и съпредседател на „Демократична България” Атанас Атанасов пред Би Ти Ви.

„Аз като български гражданин не мога да приема такъв тип навеждане, особено от страна на премиера. Той скоро подаде една тъжба в съда , че Корнелия Нинова го е обидила. Там казва: „обиждайки мен, обиждате българската нация и държава, защото аз я представлявам”. А той унижавайки се пред Путин, унижава всички нас”, добави каза Атанасов  

„Една от причините Бойко Борисов да се кланя в Москва по този начин, е, че на неговите парламентарни партньори и партньори в управлението може да им свирнат от Москва и те да свалят управлението”, смята той.  

„Отделно от това, посещението на премиера беше твърде странно, държано в тайна до последния момент и приключило предсрочно с един ден. Министрите, които бяха с него, не се разбра защо са там, те трябваше да имат среща на втория ден, а такъв нямаше (…)”, посочи още Атанасов.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във