Банкеръ Daily

Общество и политика

Атанас Атанасов е убеден, че в спецслужбите има руска агентура

"Имам съмнения, че българските служби за сигурност са знаели кога ще започне войната, но не са съобщили." Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента и депутат от "Демократична България" Атанас Атанасов. Ръководената от него комисия ще извърши проверка по въпроса. "Ние констатирахме един много сериозен провал на българските служби. В навечерието на войната те убеждаваха всички институции, включително и Народното събрание, че военни действия няма да има”, посочи Атанасов пред NOVA. Депутатът е категоричен, че в службите има руска агентура. 

"Президентът Байдън един месец преди началото на войната излезе и каза: "Русия ще нападне Украйна еди-кога си." От "Демократична България" ще поискаме българските служби да предоставят в парламента кореспонденцията с нашите партньорски служби", обяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност.

"Съгласно член 105 от Конституцията вътрешната и външната политика на България се провежда от Министерския съвет. Нека всеки си знае мястото. Няколко пъти ми се налага да казвам на г-н Радев, че не управлява служебно правителство. Той може да е върховен главнокомандващ, но в мирно време няма правомощия", каза още Атанасов по повод това, че президентът Румен Радев поиска възможно най-бързо да се осигури охрана на българското небе от български пилоти с български самолети.

Според депутата от ДБ до момента премиерът взима правилни позиции. "Смятам, че правителството на този етап, макар и с някои колебания, има правилно поведение. Всички дефицити в българските въоръжени сили, ако се наложи, трябва да бъдат попълнени от съюзниците. Ние сме член на НАТО и трябва да разчитаме на това. Позицията на президента е такава, за да се хареса на русофилския електорат", смята депутатът. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във