Банкеръ Daily

Общество и политика

"Атака" ще гласува против състава на кабинета и личността на Борисов

Депутатите от „Атака“ ще гласуват против правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок. "Ще гласуваме против състава, личността на Бойко Борисов и самия кабинет", заяви лидерът на националистите Волен Сидеров в кулоарите на парламента. Междувременно пред сградата на Народното събрание "Атака" организира протест срещу новото правителство. На въпрос всеки ден ли ще има протести, Сидеров отговори, че това трябва да бъдат питани хората, които протестират.

"Ако са решили да има всеки ден, мисля, че не би трябвало да бъдат спирани", каза той. Лидерът на "Атака" припомни, че преди да бъде представен предишния кабинет на Пламен Орешарски вече е имало протести. Затова той иска да знае кой е предложил сегашния състав на правителството. "Кой? Кой? Кой?", попита Сидеров и допълни, че сегашното правителство е съставено в пълно задкулисие.

"Преговорите бяха задкулисни", отсече лидерът на "Атака".

По рано Десислав Чуколов два пъти прекъсна дебатите по структурата и състава на кабинета с искане председателят на Народното събрание Цецка Цачева да даде почивка и да приеме протестиращите, след което Цачева обяви 15-минутна почивка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във