Банкеръ Daily

Сидеров:

"Атака" ще бъде силна опозиция на Борисов

Лидерската среща е продължение на театъра, на който станахме свидетели през последните две седмици по време на така наречените преговори с партиите. Това е позицията на Волен Сидеров, разпространена от пресцентъра на партията по повод провелата се среща в парламента.

"Каква лидерска среща? За какво ще си говорим на нея? Всяка една от парламентарните групи да каже дали ще подкрепя Борисов като премиер. Аз отсега казвам, че няма да подкрепям Борисов за министър-председател. Това е ясно. Той вече е управлявал и е показал, че не може да изгони от България дори едно ЕРП, не може да пипне монополистите, не смее да пипне цената на тока. Този човек е страхливец. Как да подкрепиш един страхливец на срещите и какво трябва да кажа? Целият този театър и демонстрацията на любезност и съглашателство е много вредна", смята Сидеров.

По думите му Борисов "подмамва и успива като сирените в "Одисея". Според Сидеров лидерът на ГЕРБ не иска да бъде критикуван и желае да няма опозиция. Мотивът на Борисов бил, че моментът бил тежък.

"Винаги ще бъде тежък моментът. Той беше тежък и когато хората излязоха през 2013 г. на улицата, имаше мощна протестна вълна. Така, че да не си прави илюзии Борисов, че всичко ще е сладко и медено. "Атака" ще бъде много силна и критична опозиция на неговото управление и на безпринципното управление, което се подготвя", посочва Сидеров.

От пресцентъра на "Атака" припомнят, че още на консултациите при президента, на 15 октомври, Сидеров е настоял подобен вид срещи да бъдат отворени за журналисти и да има възможност да бъдат излъчени на живо по телевизиите.

"Разговорите между партийните лидери трябва да бъдат изцяло прозрачни, за да не остава българското общество с усещането за задкулисни договорки и сделки по отношение на предстоящото управление на страната", смята лидерът на националистите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във