Банкеръ Daily

Общество и политика

"Атака" предлага да отпадне давността на приватизационните сделки

Десислав Чуколов

"Атака" внася промени в Наказателния кодекс, според които да няма давност за престъпления, свързани с приватизацията. Това каза по време на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на партията Десислав Чуколов.

"С промяна искаме тези, които са грабили родината ни, да бъдат съдени и развързваме ръцете на прокуратурата", заяви Чуколов. Според него това е първата крачка. "Също и занапред да отпадне, който сключва концесии и такъв тип сделки, да е наясно, че това не е безнаказано“, уточни още депутатът. Той посочи, че предложението на "Атака" не е политическа закачка, а основен принцип на политическата формация.

Той отбеляза, че от партията са предложили и текстове, според които давността за престъпление да не включва времето, когато дадено лице има имунитет.

В четвъртък стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев е възложил на ДАНС извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол, осъществяван от държавата.  Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във