Банкеръ Daily

Общество и политика

"Атака" поиска смяна на състава на ЦИК

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и зам.-председателят на партията Десислав Чуколов

Партия "Атака" поиска смяна на състава на Централната избирателна комисия. В писмо до медиите от партията твърдят, че от ЦИК извършват закононарушение и не допускат излъчване на представители на партията в Районните избирателни комисии.

От "Атака" цитират решения на Върховния административен съд, в които съдът категорично определя, че партията е част от „Обединени патриоти” и има право на представители в районните избирателни комисии.

"Членовете на Централната избирателна комисия не спазват постановеното от съда и в разрез със закона реже АТАКА от членове в РИК. Съставът на ЦИК продължава да нарушава и равнопоставеността, заложена в коалиционното споразумение между трите партии, като дава всички места в РИК на НФСБ и ВМРО. След като Върховният административен съд се произнесе за незаконосъобразните действия на членовете на ЦИК, АТАКА иска от президента Румен Радев незабавно да прекрати мандата на сегашния му състав и Народното събрание да предложи нов такъв", заявяват от партията на Волен Сидеров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във