Банкеръ Weekly

Общество и политика

"Атака" поиска предсрочни избори

Сидеров май помни мускули преди местния вот

Летаргията, обхванала "Атака" в последно време, сякаш приключи. Неочаквано атакистите подкрепиха конституционните реформи под претекст да вървят по "бързата" писта, а на 25 септември Волен Сидеров даде брифинг в Народното събрание, на който поиска предсрочни парламентарни избори. 

Основният мотив на Сидеров е, че кабинетът "Борисов 2" не може да се справи с бежанската вълна. Лидерът на "Атака" въобще не обмисля като възможен вариант искането на вот на недоверие, тъй като от БСП и ДПС едва ли биха го подкрепили. "Нашият извод е, че са нужни колкото се може по-скоро предсрочни избори, за да може да дойде друго управление, което ще има куража да прегради границите ни. Което ще има куража да се справи с въпроса с нелегалните мигранти“, изтъкна националистът. Сегашната власт нямала хъса и желанието да действа по-твърдо и отговорно, за да се справят с проблема. 

Волен Сидеров направи прогноза, че в следващите години българите ще бягат от България към Русия, защото у нас няма да има живот. Националистите - също както социалистите, настояват да бъде свикан Консултативният съвет за национална сигурност. Важно било да има заседание, поне за да се покаже загриженост по темата. Според водача на "Атака" бежанският поток е сценарий, реализиран от САЩ и техните сателити. "Тези държави разрушиха стабилни държави като Либия, Египет и Сирия. Арабската пролет предизвика тази вълна от пришълци, която обявяваме за опасност номер едно. Ако Европа не сложи прегради и не започне да ги връща, загива, а на първо място ще загине България, защото ние сме в периферията и сме много уязвими", коментира Сидеров. 

От Патриотичния фронт също смятат, че консултативен съвет трябва да има, но не и предсрочни избори. 

Движението за права и свободи пък е на мнение, че предсрочен вот и ново правителство няма да решат проблема с бежанската вълна. "Предсрочни избори заради миграцията и какво ще стане след тях? Ще направим примерно бежанските лагери с десет пъти по-голям капацитет или ще купим 1000 танка за турската граница, или ще направим голяма ограда, по която ще пуснем ток?", риторично попита депутатът Янко Янков. Той отбеляза, че реакцията на България за мигрантите е закъсняла, при положение че още преди три години службите са предупреждавали за заплахата.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във